30.12.2003 „СВЯТКОВИЙ ФОРМАТ М1”
Яку програму дивитися у Новорічну ніч? – таке питання задають собі мільйони українців. Так, дійсно, дуже багато цікавого та недуже пропонують центральні телеканали. Цілком можливо розгубитися! Але що дивитися 2 січня, гадаю вибір вже зроблено! Звичайно М1, 20-00, „Тvій формат” з Марією Бурмакою! Ось що каже з цього приводу Іван Сіяк, редактор “tvого формату: Нам було важко з вибором артиста для цього випуску «tvого формату». Зрозуміло, навіть якщо глядачам захочеться якоїсь музики 2-го грудня, виразно сформулювати свої бажання вони не зможуть. Та ми спробували їх вгадати, уявивши собі стан здоров`я пересічного українця у цей день. Навряд його змученим нервам будуть приємні ді-джейські скретчі. Мабуть, не стануть бальзамом для запаленого мозку і складні гітарні пасажі. Але його душа точно чекатиме на продовження свята. Однак, без ексцесів (усі вони вже були 31-го і 1-го) – спокійного і ніжного. Як Марія Бурмака. З НОВИМ РОКОМ!!!!
 

30.12.2003 «ТОЙ, ТОЙ» - ДИВИЛИСЬ ШІСТЬ РАЗІВ ПОСПІЛЬ!
25 грудня, Марія Бурмака презентовала свій новий відеокліп на пісню «Той, той». З цього приводу відбулась вечірка у київському арт-клубі «44», на якій зібралися не лише представники мас медіа а й численні друзі та прихильники творчості співачки. Ще до спілкування з ЗМІ новий кліп було проглянуто два рази. Під кінець перегляду неодмінно звучали овації та виголоси „браво!”. Але це був тільки початок... Під час прес-конференції журналістів найбільш цікавили питання що до передісторії створення кліпу та майбутніх творчих планів. Сама ж Марія була щаслива та „розсипалася” в подяках своїм друзям, знімальній групі, акторам задіяним у кліпі та компанії „Оріфлейм” яка постійно підтримує співачку. Потім знов на екрані з’являлася „чарівна казка” під назвою „Той, той”, знов овації та поздоровлення з успішною роботою! І так шість разів поспіль... Знімальна група: Режисер: Андрій Новосьолов (Росія, працював з БГ, А.Пугачовою, ЧайФ, Танці Мінус, Ф.Кіркоровим, А.Буйновим, групою «Арія», тощо). Продюсер: Олена Ганцяк-Каськів (Відеостудія «Крила» (Київ-Москва) Оператор: Олексій Хорошко Директор: Юрій Ковальов Художник-постановщик: Юліан Тихонов Стиліст-візажист: Світлана Власюк Герой на ходулях: Жорж Амброз, актор Театру «Торба», НаУКМА Прем’єра кліпу відбудеться 28 грудня на каналі М1 о 21:35 Марія Бурмака Якщо офіційно — Марія Бурмака була серед тих, завдяки кому багато в чому й виникла сучасна українська популярна музика. Оригінальне поєднання м’якої альтернативи, world music та її унікального голосу (тембр якого неможливо сплутати з чиїмось іншим), а також власний репертуар залишають її поза конкуренцією, коли йдеться про «своє обличчя» у музиці. Безперечним є і той факт, що своїми піснями Марія допомогла сформувати український контекст у тому, що прийнято називати world music та впереше змогла створити баланс між фолком та акустичною поп-музикою. На її рахунку — низка альбомів, тривале визнання української публіки у всьому світі, європейські гастролі і виступи на найпрестижніших майданчиках країни. Її концерти — це енергетика «живого виконання», найкращі сесійні музиканти країни, виважена концепція концертного звуку, використання екзотичних інструментів, поєднання актуальних сучасних музичних тенденцій (як от у пісні «Сонцем, небом, дощем») з елементами джазу (як от у пісні «Чорні черешні»). Завдяки Марії ми можемо спостерігати, як твориться те, що за декілька десятиліть буде становити невід’ємну частину сучасної української культури. Якщо неофіційно, але неупереджено—Бурмака – унікальне явище. Її можна вивчати як приклад інтелігентного компромісу між українським менталітетом та сучасною світовою поп-музикою. Їй вдається дотримуватися традицій співаної музики та уникати «шароварності». Це цілком природньо дозволяє проводити паралелі зі співачками світового рівня. Продукт, який створює Марія, є конкурентноздатним. Марія — дуже «наша» співачка і, водночас, вона не здається провінційною. Одним словом, це українське, і за це не соромно! Прес-служба ПА „МІА”
 

16.11.2003 Рок-екзистенція
Я зовсім забула повідомити на сайті заздалегідь про свою участь у цьогорічній Рок-екзистенції! Вірніше,хто хотів знати,мабуть,вже знає,що сьогодні,тобто 16-го листопада, у Палаці Культури КПІ відбуватиметься"Музична сесія 2003" і особливо зацікавлені,можливо,чули,що М.Б.(тобто я )там теж буду. Для тих же,хто заходить тільки на www.burmaka.kiev.ua я і написала цей мессідж.Якщо такі є--вас я би хотіла бачити особливо!!!
 

30.10.2003 Всеукраїнський тур М.Б.
От я і в Києві.От і закінчився тур. Вчора був такий собі фінальний флеш у клубі "Квартира Бабуін".Для медіа,для своїх,для себе нарешті.Бо проїхати десять міст концерт в концерт --це я вам скажу.....Запам"яталися фінали кожного концерту--пісня "Нехай"на біс,зал,що вставав,діти що дарували свої саморобки.Море любові,що я таки отримала...а це мені зараз так потрібно. Отож для мене Тернопіль--це троянди ,якими мене зустріли при в"їзді до міста. Рівне--відданість хлопців з охорони--після концерту я мала сфоткатися з кожним(!). Львів--півгодинний(!) "біс" після концерту(ще чотири пісні)і спів взагалі без мікрофону,коли раптом у ньому "сіла" батарейка(а моя батарейка,як виявилося,не "сідає" ніколи). Луцьк--коли батьки Положика таки прийшли на концерт(це була заздалегідь спланована акція) і наш сейшн у клубі "Майдан". Дорога з Луцька це просто окрема історія,принаймні для мене. Черкаси--мої ремікси на дискотеці і раптові квіти від прихильника під час вечері у ресторані. Кіровоград--щось дуже особисте. Дніпродзержинськ--клуб"Торба"--forever!!! Дніпропетровськ--під час пісні"Я люблю твої кроки" мене запросив танцювати місцевий житель(я цього не забуду ніколи:-))) Житомир--за півгодини до виступу ми узнали,що у нашого тур-менеджера Віталія Пастуха народилася донька! Життя триває!!!
 

06.10.2003 Звіт про вересень :)
Признаюсь чесно, у мене почалось таке собі роздвоєння особи: я вже ледь не почала заходити у розділ ”Новини” власного ж сайту аби прочитати про новини, які—я вже ж точно сама знаю—там давно не з”являлися. І, аби, уникнути цієї прогресуючої параної, хоча би щось, але напишу. Причому сама. Давайте не буду тут про особисте життя, осінні смури і майбутній сольний тур ( про нього—докладно і за пару днів). Сьогодні—про дві неординарні у моєму житті акції.
Перша: Поїздка на початку вересня до моря , а саме на дачу Іри Білик, яка на момент моєї туди поїздки вже була насправді не її дача, а дівчини яка ту дачу виграла у «Прими Оптіма». Оце, власне, і був інформаційний привід для поїздки Білик енд Ко. За дівчину—її звати Тетяна— я щиро рада, по-моєму вона якось ще і не вірила тому щастю , яке на неї звалилося. Неформальний же бік поїздки був не менш веселий—наприклад, побродити по Чорному морю, коли вже не сподівалася цього зробити до наступного літа, уявити себе головною героїнею «Титаніку» і виграти разом із партнером по блокбастеру пляшку шампанського, співати разом із “Чотирма королями” і Муріком, з”ясувати , що вчилася із Таршисом у сусідніх школах у Харкові, їхати назад 15 годин, тому що кожні півгодини хтось із нашого мандрівного автобусу хотів “збігати в ліс”, а всі решта—курили. Але головне було весело—і є тому підтвердження у вигляді фоток. Друга: Я була із концертом у Сургуті. В тій стороні я так далеко ще ніколи не була. Скажу вам, це вражає…Сибір, Об (це річка така, якщо хтось забув), масштаби, відстані… Концерт був супер (принаймні по моїм відчуттям), люди там фантастичні, холодно, кедрових горіхів багато( в мене і дома їх зараз є цілий мішок), сиру рибу Муксун ( це називається словом “строганіна”) з лимоном і перцем їли майже всі мої друзі. Ще там мені подарували дуже гарну троянду зі срібла. От. Тож на якийсь момент відчула себе принцесою :). Фоток, щоб засвідчити цю визначну подію, на жаль, нема. Вони будуть, але це ж треба комусь нагадувати…а сама я фотоапарата не мала. Забула.
 

16.07.2003 Марія Бурмака "Не бійся жити"
19-го липня Марія Бурмака співатиме на Європейській площі."Модно бути здоровим" так називається акція,організована ВІЛ-СНІД Альянсом.Спеціально до цієї акції Марія Бурмака написала пісню "Не бійся жити",яка і закриватиме концерт. Марія Бурмака:"Не бійся жити"-це звернення насправді до кожного,хто залишається сам-на сам зі своєю бідою.По темпам зростання кількості інфікованих ВІЛ Україна вже посіла перше місце у Європі.За такої ситуації важлива як і пропаганда здорового способу життя,так і підтримка суспільством тих,хто вже має ВІЛ-позитивний статус,бо у нас як ніде,напевно,ці люди почуваються ніби у гетто.В такій ситуації особливо важливе толерантне ставлення до них,допомога і моральна підтримка.Моя пісня саме про це". Концерт почнеться о 19-30.
 

03.07.2003 Марія Бурмака заспіває американський і український гімни
4 липня в День Незалежності Америки Марія Бурмака заспіває національний гімн США "Star spangled banner" та гімн України у супроводі симфонічного оркестру під керівництвом диригента Роджера Макмерріна на урочистому прийнятті в резиденції Надзвичайного та Повноважного посла США в Україні пана Карлоса Паскуаля. "Це надзвичайно велика честь для мене,-каже Марія.-В Америці лише декілька співаків виконували гімн своєї країни під час урочистостей і щоразу це ставало помітною подією у мистецькому житті.Скажімо,записаний у 2001 році Уітні Хьюстон,"Star spangled banner" вийшов окремим сінглом і довго був бестселлером,а виконаний свого часу Джіммі Хендріксом на Вудстоку мав соціальне значення.Виконання ж українського гімну для мене має взагалі особливе значення.Я добре знаю історію свого народу і знаю що стоїть і стояло за цими словами"Ще не вмерла Україна".
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11



--------- news